as-Sayf logo

Kurser våren 2015

as-Sayf undervisar i Egyptisk dans med Dansfröken Annika Koskinen. Terminskurser och workshops erbjuds och Ibland bjuds även spännande gästlärare in.

WORKSHOP
Lördag 31/1 blir det en workshop till livemusik av Aleksander Dybowski och Hjalmar Öhrström. Info & anmälan: dansfroken@gmail.com

Terminskurserna i Egyptisk dans börjar onsdag 4/2!


NYHET: Egyptian Flow gratis första gången 4/2!!!

Egyptisk dans

ALLA är välkomna!!!

Vad är Egyptian Flow?

Det är en helt ny träningsform som hämtar sin inspiration från urgammal egyptisk transdans-tradition.

Egyptian Flow är dansant, lekfull och meditativ på samma gång. Perfekt för dig som gillar att dansa och ta ut dig ordentligt, men som helst rör på dig utan att lära in speciella danskombinationer.

SPECIALKURSER
Vill du prova Egyptisk dans, men inte gå en terminskurs? Skramla ihop några vänner eller arbetskamrater så kommer jag och undervisar er på jobbet eller i föreningslokalen. Om du hellre vill ordnar jag lokal och ni kommer till mig.

VEM ÄR DANSFRÖKEN?

Jag är dansare och danspedagog med Egyptisk dans och skapande dans som mina specialområden.


2005 tog jag danspedagogexamen på Danshögskolan och dessförinnan har jag studerat och undervisat i dans från mellanöstern och Nordafrika i många år, gått kursen Många Kulturers Dans, studerat scenproduktion för barn, Kleintechnique och andra dansrelaterade ämnen på Danshögskolan.

Jag arbetar som dansare i Danskompani as-Sayf och har undervisat i Egyptisk dans i olika studieförbund och skolor sedan 1995. Jag har gästföreläst på Danshögskolan, gett ett otal kurser och workshops i många olika sammanhang: i olika gymnasieskolor och grundskolor med dansinriktning i Stockholm, Sveriges Riksdag, Riksföreningen för folkmusik och -dans, Musikmuseet för att nämna några.

Tillsammans med Danskompani as-Sayf, och som solist, har jag medverkat i ett antal TV-program och gett föreställningar i bla USA, Italien, Finland, Schweiz och Norge.

Jag fortbildar sig kontinuerligt både som pedagog och som dansare i den egyptiska danstraditionen genom att delta i kurser och seminarier.
Just nu studerar jag dansdidaktik på Masternivå på Dans- & Cirkushögskolan

Varmt välkommen att dansa med mig i vår

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kurser